• Autorijden versus salarisadministratie

  Voor de zomer werd onze zoon 16,5 jaar. Ik moet er nog aan wennen, maar dat is de leeftijd dat je mag gaan lessen voor je rijbewijs. Als verrassing werd hij precies op de dag dat hij 16,5 jaar werd, opgehaald voor zijn eerste rijles.

  Tieners, u herkent de generatie vast wel. Ze zitten achter de Playstation of Xbox en racen over een circuit vanuit hun luie stoel. Ze hebben een stuur en pedalen voor zich en zijn dus al ervaren chauffeurs (denken ze). Hoe moeilijk kan het zijn? Iedereen kan het!

  Autorijden is nog niet zo gemakkelijk

  Ik denk dat veel jeugd er zo over denkt en ik denk ook dat veel ouders hun kinderen waarschuwen dat 'echt rijden', toch echt anders is dan een computerspel.

  o Ze moeten controle hebben over de auto

  o Ze moeten andere weggebruikers in de gaten houden, omdat ook zij fouten kunnen maken.

  o Ze moeten zich aan de regels houden

  o De politie controleert en geeft zonder pardon een bekeuring bij een overtreding.  

  Wij zeggen als ouders lachend tegen onze kinderen, luister maar goed naar je instructeur dan komt alles goed!

  Salarisadministratie is nog niet zo gemakkelijk

  Ik vergelijk de salarisadministratie voor het gemak even met autorijden voor een 16,5 jarige.

  o De auto is mijn software.

  Dat heb ik toch zo onder de knie?

  o De bestuurder is de administrateur die de salarisadministratie gaat voeren.

  Ik leer het wel door te doen. Hoe moeilijk kan het zijn?

  o De medeweggebruikers zijn de werknemers.

  Als er op de loonstrook staat wat er moet staan, dan zult u ze niet horen.

  o De politie handhaaft de regels.

  Ook de belastingdienst geeft zonder pardon een flinke boete als u een fout maakt.

  Het voeren van een salarisadministratie is meer dan alleen overuren in het systeem zetten. Als ik dat zeg word ik weleens door sommige mensen vreemd aangekeken. "Mijn salarisadministratie niet hoor, dat is standaard en eenvoudig".

  Scholing

  Voor het berijden van een auto heb je een rijbewijs nodig. Voor het voeren van een salarisadministratie telt dat niet. Maar het feit dat er opleidingen zijn op allerlei niveaus is toch een teken dat het misschien helemaal niet zo simpel is om een salarisadministratie te voeren?

  Eigenwijs?

  Mijn zoon is lekker aan het lessen en kan niet wachten tot hij zelfstandig de weg op mag. Moet ik hem vertellen dat het dan pas echt begint? Nee hoor! Dat ontdekt hij zelf wel, ik heb het volste vertrouwen in hem en in zijn rijinstructeur.

  Moet ik iets zeggen tegen de administrateurs die de salarisadministratie als bijtaak hebben? In dit blog probeer ik u te waarschuwen maar verder laat ik het rusten. De spreekwoordelijke auto heeft u gestart! Ik wens u veel veilige en boetevrije kilometers! Ik heb ook alle vertrouwen in u, en dat u doet wat voor uw organisatie het beste is.

  Risico's

  Als u risico's wilt nemen, neem ze dan bewust! Het onderschatten van de salarisadministratie is niet, zoals bij autorijden, levensbedreigend. Maar wel heel duur!

  Een instructeur nodig?

  Wilt u meer weten over uw salarisadministratie en over de risico’s die u loopt? Neem dan contact met ons op.

   

error: Content is protected !!