•  

  Cao-land is overweldigend! Hoe ga jij daarmee om?

  Ik kan het je niet kwalijk nemen als je de verantwoordelijkheid over de inhoud van jouw cao wilt overgeven aan je salarisadministrateur.
  Wij krijgen ook regelmatig de vraag… Maar dat staat toch in de cao, waarom weet je dat dan niet? Gelukkig kunnen wij erom lachen anders zouden onze tenen krom staan.
  Waarom?

  Er zijn wel 11.000 cao’s

  Als je bedenkt dat er in 2019 wel 11.000 cao’s zijn geregistreerd (bron: www.hr-kiosk.nl) verwacht jij dan echt dat:
  a. wij weten welke cao jij hanteert?
  b. wij weten wat jouw medewerkers doen zodat wij ze goed kunnen inschalen?
  c. wij elk detail van elk cao weten?

  Nee, dat dacht ik al. Het is logisch dat je dat denkt want jij bent druk bezig met het runnen van je bedrijf en je hebt de salarisadministratie uitbesteed omdat je er onvoldoende verstand van hebt, geen tijd voor hebt of misschien vind je het helemaal niet leuk.

  Maar jij hebt toch ook input nodig van jouw klanten om de goede bestelling of dienst te kunnen leveren? Zo hebben wij jouw kennis en input nodig om goede loonstroken te kunnen afleveren.

  We stoppen met zuchten en kreunen

  Als je ons een beetje volgt dan heb je gemerkt dat we in december en januari stil zijn. En als we iets communiceerden dan had het iets weg van zuchten en kreunen. Alsof we ons vak niet leuk vinden!

  Het tegenovergestelde is waar!

  Wij hebben het leukste vak dat je maar kunt bedenken. Maar in december en januari krijgen we meer taken én hebben we minder uren om ze uit te voeren.
  Dat vraagt opperste concentratie en veel extra werkuren. En laten we eerlijk zijn, dan is een keer zuchten en kreunen best toegestaan. Toch?

  Wat is er anders in december?

  Wat is er dan zo anders?
  In december:
  • vallen er werkdagen weg door de feestdagen.
  • willen medewerkers hun salaris eerder op de bank hebben staan.
  • zijn bedrijven druk met het afsluiten van het jaar en krijgen wij daar veel vragen over.
  • Ontvangen onze klanten brieven van de belastingdienst en daar krijgen wij veel vragen over.
  Zaken moeten in december geregeld zijn zodat we dit goed in het systeem kunnen zetten voor het volgende jaar. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van de werkkostenregeling.

  Kortom, meer werk in minder uren.

  Wat is er anders in januari?

  En als we dan december hebben gehad staat de uitdaging januari voor de deur.

  Elk jaar verandert er wel iets op het gebied van salarisadministratie. Op Prinsjesdag worden de regelingen bekend gemaakt en in januari moeten we alle nieuwe regels in het systeem verwerken zodat alle medewerkers een loonstrook krijgen die klopt.

  Denk dan aan:

  • Salarisverhogingen
  • Pensioenregelingen
  • Verlofuren

  Nieuwe regels roepen ook vragen op. Die beantwoorden we graag en dat doen we dan ook volop in januari.

  Gelukkig krijgen we ook nieuwe klanten! Maar de gegevens van deze klanten en hun medewerkers moeten nog wel in ons systeem goed worden ingevoerd. Dit kost vaak meer tijd omdat wij gegevens missen van voormalige loonstroken of we moeten extra informatie vragen omdat iets niet duidelijk is. Vaak is er iets niet goed gegaan en dan moeten we dat eerst corrigeren.

  En het gewone werk gaat natuurlijk gewoon door, iedereen wil ook in januari op tijd zijn of haar salarisstrook ontvangen.

  Maar we hebben het gered! Supertrots ben ik op ons team! Samen fixen we het en blijven we enthousiast alle loonstroken maken. We zullen nu iets minder vaak zuchten en kreunen. 😉

  Thema 2019; SAMENWERKEN

  Samenwerken is het allerbelangrijkste als het gaat om een goede verloning. Laten we dat nog beter gaan doen in 2019.

  Wij denken graag met je mee als er iets verandert binnen je bedrijf of voor een bepaalde medewerker. Neem bij veranderingen altijd even contact met ons op.

  We kunnen het systeem helemaal afstemmen op jouw cao en alle regelingen die je toepast zodat we die gegevens op een correcte manier verwerken! Maar dan moeten we het natuurlijk wel weten. Houd ons op de hoogte! Dan voorkom je hoge boetes of frustraties van medewerkers die bij je aankloppen met een loonstrook die niet klopt.

  Wij ondersteunen je graag!

  Wij zijn er klaar voor

  Wij gaan nog even een beetje opruimen en zijn dan weer helemaal klaar voor februari en alle andere maanden van het jaar.

  Want wij hebben het leukste vak dat er is!

error: Content is protected !!