• Verander de wereld, begin bij jezelf

  Ik zit bij de kapper. Als ik in de spiegel kijk zie ik dat ik grijs begin te worden. Ik sta midden in het leven en grijze haren passen daar voor mijn gevoel niet bij. Dus ik laat ze verven. Verander de wereld en begin bij jezelf. Als ik me goed voel, kan ik een grotere bijdrage leveren aan mijn omgeving. Simpel toch?

  Ik ben docent PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie)!

  Met de gedachte dat ik een bijdrage wil leveren aan mijn omgeving mijmer ik weg in mijn kappersstoel.
  Terwijl ik zie dat mijn grijze haren worden ingezet met verf realiseer ik het me, ik lever al een bijdrage aan mijn omgeving! 
  Ik ben docent!
  Hoe is dat toch zo gekomen?

  Ik houd oprecht van mijn vak

  Ik houd van mijn vak, maar ik merkte dat dat niet geldt voor alle PDL-docenten. Ik vind dat jammer. Want ik ben ervan overtuigd dat het enthousiasme van de docent het enthousiasme van de klas bepaalt. Met een enthousiaste docent willen leerlingen praten en daar willen ze van leren.

  Mijn ervaring met een, in mijn ogen, stomme docent Engels heeft ertoe geleid dat mijn Engels slecht is en dat ik een aversie tegen de taal heb gekregen. Mijn Engelse leraar vroeger op school schreeuwde alleen maar… “ Shut up please!”.

  In die tijd was ik heel verlegen en durfde daardoor niets meer te vragen. De gevolgen daarvan zijn tot op de dag van vandaag nog voelbaar.

  Dus ik vind dat elke docent PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) enthousiast moet zijn over zijn of haar vak!

  Toeval bestaat niet!

  Na het zoveelste negatieve verhaal dat ik hoorde over een docent PDL riep ik: “Ik kan het beter zelf gaan doen!” En warempel zag ik korte tijd daarna een vacature voor een docent Praktijk Diploma Loonadministratie. Omdat ik vind dat ik niet alleen maar mag roepen ben ik meteen in actie gekomen en heb ik gesolliciteerd.

  Daar stond ik dan als PDL-docent voor de klas

  Ik moet toegeven dat ik een paar minuten voordat de les begon me afvroeg of ik kon waarmaken wat ik heb geroepen. Ook al ken ik de stof en heb ik veel ervaring, ik moest het nú echt gaan doen. Daar stond ik dan als ‘juf’ voor een klas. Volwassenonderwijs en sommige hadden zelfs de opleiding al een keer gedaan maar wilde hun kennis bijspijkeren. En ik, ik!, had de verantwoording om hen te begeleiden naar hun examen. Ik was en ben me er bewust van dat ik als docent invloed heb op hun toekomst. Hoe groot of klein dan ook.

  Diepe zucht

  Geen tijd om te twijfelen. Ik nam een diepe zucht en opende mijn eerste sheet. Vanaf dat moment begon mijn enthousiasme te borrelen. Ik heb nu eenmaal een fantastisch vak. Ik gaf geen les maar ik begon te vertellen over dat mooie vak van mij. De twijfel van de groep verdween en er ontstond vertrouwen. Ze begrepen de stof en stelde kritische vragen. Wat heerlijk om mijn kennis te delen met mensen die mijn enthousiasme overnemen.

  Ik had mijn les goed voorbereid en alle sheets waren binnen de tijd besproken.

  Yes, I did dit!

  Om toch maar een beetje Engels te gebruiken. Misschien kan ik mijn weerstand tegen de Engelse taal door mijn ervaringen als docent ook langzaam loslaten.

  Respect

  Ik heb alle vertrouwen in ‘mijn’ klas. Dit gaat hen lukken! Ik ben er trots op dat ik hen mag begeleiden. Ik voel het respect dat zij naar mij hebben.  Het is een nieuw gevoel voor mij om respect te krijgen als docent, maar ik weet nu al, ik houd ervan.

  Deze groep volwassenen zijn natuurlijk ook een mooie inspiratie voor mijn blog. Ik ga je er vast meer over vertellen.

  De wereld is een stukje mooier geworden

  Ik kijk vol trots naar mezelf in de spiegel. Mijn kapster Annet heeft al mijn grijze haren netjes onder een laagje verf verstopt. Mijn mijmermomentje zorgt ervoor dat ik rechtop ga zitten en mezelf recht in de spiegel aankijk.

  De wereld is een stukje mooier geworden.

  Wat wil jij doen?

  Laat ons je salarisadministratie verzorgen.
  Dan houd jij tijd over om de dingen te doen die jouw wereld een stukje mooier te maken.

  Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen.

   

  Contact opnemen

error: Content is protected !!