• nauwkeurige salarisadministratie

  Nauwkeurige salarisadministratie door verbanden te leggen

  Het is even stil geweest rondom PvExpert maar we zijn blij dat we weer informatie kunnen delen. Het einde van het jaar en het opstarten van het nieuwe jaar vraagt altijd extra tijd en energie van alle teamleden. Onze eerste prioriteit is natuurlijk het verzorgen van een nauwkeurige salarisadministratie.

  Hoe doen we dat?

  De salarisadministratie is meer dan alleen het drukken op een knop.

  Als je ons al een tijdje volgt dan weet je dat we dat wel vaker gezegd hebben.

  Maar wat is het dan wél?

  Natuurlijk is het redelijk eenvoudig om een overuur of gewerkte uren in te voeren. Wij zien die werkzaamheden ook niet als ons werk maar eerder als een taak die daarbij hoort.

  Verbanden leggen

  Het verzorgen van een goede en nauwkeurige salarisadministratie is voornamelijk gericht op het leggen van verbanden. Als jij de uren invult signaleren wij wel of het klopt.

  Als wij bijvoorbeeld signaleren dat er door een oproepkracht 7 uur is gewerkt verspreid over drie werkdagen, dan kan je een telefoontje van ons verwachten. Een oproepkracht krijgt namelijk per oproep (werkdag) minimaal drie uur betaalt. Ook als het werk minder lang heeft geduurd.
  3×3 = 9 Wij willen dan wel graag weten of die 7 uur correct is ingevuld. We missen hier namelijk 2 uur.

  En als wij een verhuisbericht doorkrijgen dan checken we bijvoorbeeld direct of de reiskostenvergoedingen moeten worden aangepast.

  Heb je de brief premie werkhervattingskas al naar ons toegestuurd?

  Als wij de premie werkhervattingskas van je ontvangen checken wij of je nog steeds in de juiste sector bent ingedeeld. We willen natuurlijk wel werken met de juiste premies die de belastingdienst je oplegt.

  Wat wij ook controleren op basis van de brief premie werkhervattingskas van de belastingdienst is of je een eigen risicodrager bent. Dat heeft namelijk gevolgen voor de loonaangifte. Als het nodig is passen wij de salarisadministratie aan.

  Nieuwe klanten

  We hebben ook in 2018 weer veel nieuwe klanten mogen ontvangen. Welkom!

  Veel van deze klanten hadden een all-in-loon op de loonstroken staan. Een uurprijs inclusief vakantie-uren en vakantiegeld.

  Wij weten dat dit niet mag en dat een splitsing nodig is om inzichtelijk te maken of werknemers onder het minimumloon worden betaald. Wij signaleren dit niet alleen, maar wij zorgen ook voor een goede weergave op de loonstrook.

  Contracten controleren

  Ook controleren wij contracten. We controleren of de aangeboden vorm nog wel wettelijk is toegestaan. Het is mogelijk om meerdere contracten binnen 24 maanden aan te bieden, maar er zitten wel regels aan vast. Wij houden de rechtsgeldigheid voor je in de gaten.

  Cao’s

  Natuurlijk hebben wij ook te maken met de cao’s van verschillende branches. Het is onmogelijk om alle cao’s in de gaten te houden. Wij wijzen je erop dat jij verantwoordelijk bent voor het naleven van de regels in de cao waar je bent aangesloten. Wij zullen natuurlijk wel de cao’s monitoren. Als ons iets opvalt zullen we zo nodig aanpassingen doorspreken of doorvoeren.

  Inlogcodes nodig

  Zo worden vele pensioenpremies met ons systeem gekoppeld en onderhouden door de softwareleverancier. Helaas wordt niet alles automatisch naar het pensioenfonds verzonden. En helaas gaat er bij sommige pensioenfondsen ook technisch iets mis.

  Wij weten welke pensioenfondsen wij kunnen koppelen welke wij handmatig moeten aanpassen (yep, zelfs nog in 2018). Om dit te kunnen doen hebben wij wel jouw inlogcodes nodig. Hebben wij geen inloggegevens? Dan verwachten wij dat je dit zelf doet.

  Loonsverhogingen

  Loonsverhogingen gebeuren niet automatisch. Automatisch doorvoeren van een loonsverhoging gebeurt alleen als het personeel ook daadwerkelijk goed is ingeschaald zoals in de cao is aangegeven én als de cao algemeen bindend is verklaard.

  Om dit te signaleren leggen we een verband tussen de cao-verhoging die wij op onze lijst zien staan en de klantgegevens die we aan het verwerken zijn. Als je meer wilt betalen dan de loonschaal dan passen wij niet zomaar het loon aan. Dit doen wij alleen in overleg met jou

  Waar mensen werken worden fouten gemaakt

  Het voeren van een nauwkeurige salarisadministratie heeft dus vooral te maken met verbanden leggen. We stellen onszelf veel vragen als wij gegevens aan het verwerken zijn. Is de mutatie die wij krijgen fiscaal juist? Mag dit volgens de wetgeving? Etc.

  Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Wij zetten daarom alles zichtbaar in onze portal en we raden je aan dat je met ons mee blijft kijken. Zie je een afwijking neem dan contact met ons op. Wij herstellen fouten zo snel mogelijk zodat we kunnen voorkomen dat het personeel een foutieve betaling ontvangt.

  Doel van een salarisadministratie

  Een salarisadministratie voeren is dus meer dan het drukken op een knop. Wij willen dat jij inzicht krijgt.

  • Inzicht in de salarisadministratie en het personeel
   Wist je dat je geheel gratis tot je beschikking hebt?
  • Inzicht in het opgenomen en niet opgenomen verlof.
   Zie de verlofmodule waar werknemers zelf verlof kunnen aanvragen.
  • Inzicht in het verzuim van de organisatie.
   Bekijk de verzuimmodule. Soms is een koppeling met de Arbodienst mogelijk.
  • Inzicht in de kennis die in huis is door opleidingen.
   Het bijhouden van het menselijk kapitaal.
  • Gemak
   Het is mogelijk om gemakkelijk bestanden te delen met je personeel zoals de loonstroken en de jaaropgaven.
   Er zijn ook koppelingen mogelijk met verschillende boekhoudpakketten.

   

  Houd de berichtgeving in de gaten

  Ik vind het leuk om mijn kennis met je te delen. Houd de berichtgeving in de gaten. Over bovenstaande onderwerpen zal ik dit jaar weer gaan bloggen.

  Wil jij ook een nauwkeurige salarisadministratie? Heb je nog vragen of wil je weten wat PvExpert voor jou kan doen?

  Neem dan gerust contact met ons op!

error: Content is protected !!