Nieuws

Achter de schermen: instructievideo’s

Geschreven door Didi Hopman, Communicatiemedewerker

Onze nieuwe website (met nieuw logo!) staat inmiddels ruim twee maanden online en we zijn er nog steeds ontzettend blij mee. Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, wordt achter de schermen keihard gewerkt aan nieuwe instructievideo’s. Als maker van die video’s vertel ik je hier graag wat meer over.

Lekenkracht
In februari 2019 ben ik begonnen instructievideo’s te maken voor PvExpert. Ik wist toen nog helemaal niets over salarisadministratie en ons online salarissysteem. Dit maakte de klus op z’n zachtst gezegd intimiderend, maar de video’s werden er juist beter van. Dit klinkt misschien gek, maar het is eigenlijk heel logisch. Als leek heb ik immers stap voor stap instructies nodig, en antwoorden op vragen die een ervaren persoon niet zo snel zal verzinnen.

100 procent Didi
De instructievideo’s worden van begin tot eind door mij gemaakt. Ik krijg een onderwerp aangeleverd, doe zelf onderzoek, stel véél vragen (sorry Patricia ;)) en oefen in een testomgeving van ons online salarissysteem. Vervolgens schrijf ik de tekst die je in de video te horen krijgt, en een script waarin ik stap voor stap noteer wat ik exact in de video ga laten zien. Ik maak schermopnamen, spreek alle teksten in, en bewerk alles tot de video’s die je van ons kent.

Je kunt je voorstellen dat ik hier in de loop der tijd steeds handiger in ben geworden; het verschil in kwaliteit tussen de eerdere en latere video’s is dan ook duidelijk te merken. Daarom heb ik de komst van het nieuwe logo en de nieuwe website met beide handen aangepakt om die kwaliteit op te krikken en gelijk te trekken.

Ideeënbus
Ik wil je graag bedanken voor je geduld, terwijl ik mijn best doe alle ‘oude’ video’s in een nieuw jasje te steken. Inmiddels ben ik ongeveer op de helft, en heb ik tussendoor op veler verzoek een geheel nieuwe video gemaakt. Daarnaast vul ik Vraag&Antwoord geleidelijk aan met nieuwe onderwerpen.

Wat zou volgens jou een goede toevoeging zijn voor Vraag&Antwoord? Waarover zou jij graag een instructievideo zien? Jouw ideeën zijn welkom! Stuur een e-mail naar didi@pvexpert.nl met als onderwerp “Ideeënbus” en ik zet ze op het verlanglijstje.

pvexpertbeheerAchter de schermen: instructievideo’s