Podcast

“Over salaris gesproken…” is dé luchtige podcast over salarisadministratie.
Patricia van Es: “Eigenlijk wil ik gewoon een beetje lol maken met de mooiste stem van Nederland (Didi Hopman) en ondertussen ingewikkelde materie begrijpelijker maken.”

Patricia is Register Payroll Professional (RPP) bij PvExpert Personeelsverloning en docent voor het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Didi is Communicatiemedewerker bij PvExpert. Achter de schermen worden zij onder meer ondersteund door Antoon van Es, Register Salarisadministrateur (RSa) bij PvExpert.

Welkom Bij “Over Salaris Gesproken…”

In deze eerste aflevering van “Over salaris gesproken…” vertellen Patricia en Didi wie ze zijn, leggen ze uit voor wie deze podcast bedoeld is, en wat je er zoal van kunt verwachten.

Wanneer Heb Je Een Arbeidsovereenkomst?

In deze aflevering geven Patricia en Didi antwoord op de vraag: “wanneer heb je een arbeidsovereenkomst?” Het verschil tussen aanneming van werk, overeenkomst van opdracht, en arbeidsovereenkomst komt aan bod, en ze bespreken de mondelinge en schriftelijke overeenkomst.

Wat Staat Er Op Een Arbeidsovereenkomst En Loonstrook?

In deze aflevering bespreken Patricia en Didi welke informatie de werknemer moet verstrekken aan de werkgever bij het aangaan van een arbeidsovereenkomst, en andersom. En wat er precies op een loonstrook hoort te staan.

December 2022 Deel 1: De Jaarafsluiting

In deel 1 van de belangrijkste podcast van 2022, bespreken Patricia en Didi wat er nog moet gebeuren om het jaar volledig en correct af te sluiten.

December 2022 Deel 2: Wijzigingen In De Wetgeving

In deel 2 van de belangrijkste podcast van 2022, bespreken Patricia en Didi wat je absoluut moet weten om het nieuwe jaar zorgeloos in te kunnen luiden.

Soorten Arbeidsovereenkomsten: De Basis

In deze aflevering maken Patricia en Didi een start met het uitleggen van diverse soorten arbeidsovereenkomsten en de verschillen daartussen.

Rechten, Plichten En Schriftelijke Afspraken

In deze aflevering gaan Patricia en Didi dieper in op het belang van schriftelijke afspraken, en bespreken ze de rechten en plichten rondom bepaalde en onbepaalde contracten.

Rechten En Plichten Voor Jongeren En Oproepkrachten

In deze aflevering bespreken Patricia en Didi onder meer werkende jongeren en oproepkrachten. Blijf vooral luisteren, want er komt een wet aan bod, waarvan je stijl achterover valt.

De Gevaren Van Een All-in-loon

In deze aflevering laten Patricia en Didi zien hoe een zogenoemd all-in-loon ontzettend misleidend kan zijn, en er zelfs ongemerkt voor kan zorgen dat je minder verdient dan het minimumloon.

Ziek Zijn Is Geen Keuze

In deze aflevering geven Patricia en Didi antwoord op de vraag: wanneer ben je ziek? Ook bespreken ze onder meer doorbetaald loon, wachturen, en ziekte op vakantie.

Verlof Deel 1: Van Zwangerschap Tot Ouderschap

Over verlof valt zoveel te vertellen dat we deze aflevering in tweeën moesten splitsen. In deel 1 bespreken Patricia en Didi alle soorten verlof rondom zwangerschap en ouderschap die in de Wet Arbeid en Zorg staan.

Verlof Deel 2: Van Zorgen Tot Feesten

In dit tweede deel van de aflevering over verlof, praten Patricia en Didi onder meer over zorgverlof, calamiteitenverlof, bijzonder verlof, vakantie, en feestdagen.

Wanneer Het Dienstverband Eindigt

In deze aflevering praten Patricia en Didi over het beëindigen van een dienstverband. Ze bespreken de verschillende scenario’s vanuit werkgever én werknemer, en wat de wet daarover zegt.

De Combinatie Ziekte En Verlof

In deze aflevering bespreken Patricia en Didi wat er met je verlof gebeurt als je ziek bent, en andersom. En ben je een oproepkracht? Dan heb je meer recht op ziekengeld dan je misschien denkt…

Meer weten?

Kijk op onze website of stuur je vragen en suggesties naar podcast@pvexpert.nl.

Vraag&Antwoord Over ons
adminPodcast