• Op mijn kalender lees ik december. Wat? Waar is het jaar 2016 gebleven? Hoe ouder ik word hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Als kind stond december in het teken van spanning, Sinterklaas en Kerstmis. Maar nu denk ik in december vaker aan het afronden van het jaar en het opstarten van een nieuw jaar.  

  Laatste correctiemoment

  In december is de laatste loonaangifte van het jaar. In deze laatste loonaangifte kun je nog correcties doorvoeren. Wij moeten ook aangeven of de vrije ruimte van de WKR is overschreden. Loop onderstaande stappenplan nog even door zodat je niets vergeet.

  Decemberacties stap voor stap

  In dit stappenplan geven we aan waar jij op moet letten.

  1. Houd rekening met vertragingen. Rond de feestdagen heeft iedereen meer tijd nodig om mutaties te verwerken. Niet alleen PvExpert, maar ook de bank zal langer doen over mutaties en betalingen.

  2. Vraag na of alle declaraties van de werknemers zijn ingeleverd?

  3. Kijk na of alle overwerkuren zijn verrekend?

  4. Geef de afdrachtsvermindering speur- en ontwikkelingswerk aan ons door zodat wij de maximale afdracht kunnen berekenen.

  5. Overleg met ons over rechten op premiekorting. Heb je in het afgelopen jaar oudere werknemers (56+) uit een uitkeringsinstantie aangenomen? Heb je een of meerdere werknemers met een beperking? Heb je iemand voor kortere tijd in dienst gehad (6 weken) terwijl hij of zij een uitkering van het UWV ontving? Ja? Dan kan het zijn dat je recht hebt op premiekorting.

  6. Controleer of er nog verstrekkingen/vergoedingen zijn gegeven? Denk hierbij aan personeelsfeesten, borrels buiten de werkplek, kerstpakketten et cetera. Grote kans dat wij de vrije ruimte moeten gaan invullen. We ontvangen daarom graag de facturen inclusief btw, zodat wij een eventuele overschrijding van de vrije ruimte op tijd kunnen aangeven aan de belastingdienst.

  7. Vergeet niet om eventuele bonussen die zijn uitgekeerd aan ons door te geven.  Denk aan prestatieloon en een eindejaarsuitkering. Geef dit aan ons door zodat we dit kunnen verwerken op de loonstrook van de betreffende personen.

  8. Denk aan een wisseling van bedrijfsauto’s. Helaas merken wij regelmatig dat we informatie over een wissel van auto niet tijdig ontvangen. Controleer op de loonstrook (rechts bovenaan) of wij het juiste kenteken hebben van de betreffende werknemer. Geef wijzigingen deze maand nog aan ons door!

  Voorbereiding 2017

  Terwijl wij druk bezig zijn met de jaarafsluiting zijn andere partijen druk bezig met de voorbereidingen op 2017. Wat ga jij hiervan merken?

  • Je krijgt een brief van de belastingdienst met data waarop je loonaangifte moet doen. Stuur ons een kopie van deze brief.

  • Je krijgt een brief premie werkhervattingskas 2017. Je bent verplicht ons een kopie te sturen van deze brief.

  • Je krijgt een brief/mededeling pensioenfonds met de nieuwe premies voor 2017. Van die brief ontvangen wij graag een kopie.

  • Je krijgt een verzoek van de pensioenfondsen om het jaarwerk aan te leveren. Verzorg je zelf de pensioenen? Dan hoeven wij dit niet te weten. Anders zijn wij uiteraard graag op de hoogte van de inhoud van deze brief.

  • Er zullen verschillende mededelingen vanuit de overheid komen over de werknemerspremies voor 2017. Wij kunnen pas begin januari loonberekeningen maken voor 2017. Houd er rekening mee dat proforma’s langer duren.

  Nieuwe wetgeving

  In januari geef ik een update over de nieuwe wetswijzigingen. Houd de berichtgeving van PvExpert in de gaten!

  Ondanks de drukte gaan wij toch de kerstboom weer optuigen, gaat de sfeerverlichting aan en klopt ons hart vol verwachting van alle vragen die gaan komen!

  Leuk!

  Wij zijn er klaar voor!  

  Meer weten?

  Neem dan gerust contact met ons op.

   Namens het hele team wens ik u alvast een hele fijne decembermaand!

   

error: Content is protected !!