• Veranderingen, ik hou er helemaal niet van. Veranderingen halen mij uit mijn ritme. Dit dagelijkse ritme geeft mij houvast en daardoor krijg ik op een dag meer voor elkaar. Veranderingen zorgen in mijn ogen dus voor vertraging of op zijn minst voor verwarring.

  Ik kijk zelfs niet uit naar een vakantie

  Serieus, ik word al nerveus van een vakantie! Iedereen om mij heen leeft toe naar een vakantie en naar de dag van vertrek. Maar ik ben er zo min mogelijk mee bezig. Mijn koffer pak ik in de avond voordat we vertrekken om mijn dagelijks ritme maar zolang mogelijk onverstoord te laten. Als we zijn vertrokken dan heb ik een paar uur nodig om mij aan te passen aan het nieuwe ritme en om mijn dagelijkse ritme los te laten.

  Achteraf is de vakantie natuurlijk altijd goed bevallen. Het nieuwe ritme bevalt me dan ook wel weer goed. ;)

  Er verandert altijd wel wat

  Als we het vak salarisadministrateur afzetten tegen mijn weerstand tegen veranderingen, dan kan ik eigenlijk helemaal geen salarisadministrateur zijn! Als er één vak is waar altijd wel iets verandert dan is het wel in het vak salarisadministrateur. De wetgeving verandert elk jaar!

  Ik ben dol op deze veranderingen!

  2017 staat weer voor de deur staat en wij zien de eerste veranderingen voor het komende jaar al in de media verschijnen.

  Hoe tegengesteld dit ook klinkt maar juist deze veranderingen maken mijn vak zo mooi! Ik zit al ruim 20 jaar in het vak en ik verander regelmatig mijn dagelijkse ritme omdat ik weer heb bijgeleerd of omdat er veranderingen zijn waar ik me wel op moet aanpassen. Ik verwacht zelfs dat geen enkele salarisadministrateur goed kan uitleggen wat ze in hun dagelijks ritme doen. De taken veranderen simpelweg te vaak.

  Maar zolang je personeel niet klaagt en de belastingdienst je geen boetes geeft dan mag je ervan uitgaan dat wij ons werk goed doen! Dat neemt niet weg dat je ons altijd mag bevragen!

  Denk eraan!

  Nu we het toch over 2017 hebben. De brief premie werkhervattingskas 2017 wordt eind deze maand verstuurd vanuit de belastingdienst. Vergeet niet om ons een kopie te geven.

  Communiceren over Veranderingen

  Deze maand krijg je veel informatie vanuit de overheid over alle veranderingen in 2017. Lees ze rustig door en laat het ons weten als je er vragen over hebt. Maar ook wij willen weten wat er verandert in jouw organisatie. Houd ons op de hoogte!

  Misschien komen er veranderingen in je personeelsbestand. Of veranderingen in de werkprocessen. Wist je dat je meer HR-functies binnen ons systeem te gebruiken zijn? Je kunt bijvoorbeeld de verlofaanvragen door de werknemers laten doen of misschien wil je de opleidingen van de werknemers bijhouden.

  Meer weten?

  Neem dan gerust contact met ons op.

  Neem dan gerust contact met ons op

error: Content is protected !!