• Het is vakantietijd en uw medewerkers zullen met enige regelmaat vrij willen zijn. Hoe houdt u uw verlofregistratie bij? Met een aantal medewerkers lijkt een Excelbestand te voldoen. Maar al snel komt u erachter dat het toch minder handig is dan dat u dacht.

  Zwangerschapsverlof

  Het leek een tijdje stil bij PvExpert maar het tegendeel is waar. U heeft er niet veel van meegekregen maar onze trouwe en hardwerkende medewerker Wendy is zwanger. We zijn natuurlijk erg blij voor haar. Na de eerste vreugde en felicitaties raakte ik toch wel in paniek. We kunnen helemaal niet zonder Wendy!?

  Gelukkig vonden we een oplossing. Stefan is een oude bekende van Antoon en bood zijn hulp aan. Nu hij een paar maanden is ingewerkt heb ik weer vertrouwen in de toekomst. Wij heten Stefan van harte welkom in ons team. En wij wensen Wendy de komende maanden veel plezier toe. Geniet van jullie kleine meisje! Om ons hoef je geen zorgen meer te maken. Maar we zien je wel heel graag terug in december!

  Terug naar het administratief verwerken van het verlof.

  HR- salarissysteem

  Het verlof bijhouden in Excel lijkt voldoende, maar wat doet u als uw werknemer extra uren heeft gewerkt? Betaalt u deze tegen 100% uurloon uit? Wist u dat u de werknemer dan ook verlof moet laten opbouwen over die extra gewerkte uren? In Excel betekent dit een aanpassing in de berekening. Met ons HR- en salarissysteem gaat dit automatisch.

  Als de contracturen van uw medewerker zijn veranderd wordt dit ook automatisch in de verlofmodule aangepast. Handig toch?

   

 • U kunt in het systeem 4 verlofgroepen aanbieden. De naam mag u zelf bepalen. In bovenstaand voorbeeld ziet u drie groepen.

  1. Wettelijk verlof

  2. Bovenwettelijke verlof

  3. Tijd voor Tijd

 • Verlof aanvragen

  Het systeem is zo ingericht dat de medewerker zelf het verlof kan aanvragen.

  Bij de inrichting geeft u het rooster op per medewerker. Dit is uiteraard altijd aan te passen. Gewoon door erop te klikken. Het gele driehoekje in het voorbeeld geeft aan dat er onvoldoende verlofsaldo is om het gevraagde verlof op te nemen.

 • De invoer wordt verzonden naar de leidinggevende. Alleen hij of zij kan de status goedgekeurd of afgekeurd geven. De leidinggevende krijgt een mail met de volgende afbeelding.

 • Verlof goedkeuren

  Door op een datum te klikken kan de leidinggevende hem goed- of afkeuren.

 • Als u op de knop goedkeuren klikt wordt het verlof automatisch van de verlofkaart afgeschreven. De werknemer ontvangt een mail dat het verlof is goedgekeurd.

  Om u een nog beter beeld te geven hebben wij diverse instructievideo’s op onze website geplaatst. Deze kunt u hier bekijken.

  Meer Weten?

  Wij zullen de komende tijd meer informatie over het systeem met u delen. Wilt u niets missen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. We houden u via de nieuwsbrief op de hoogte van nieuwe informatie op onze website.

  Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

   

  Patricia van Es

  Oprichter PvExpert

   

error: Content is protected !!