• Waar een wil is is een weg

  Je herkent het vast wel.

  Uitstelgedrag. 

  We willen wel iets veranderen maar we doen het niet (goed genoeg).

  Ik heb twee zaken die ik graag wil veranderen:

  Waar een wil is is een weg!

  1. Ik wil een paar kilo afvallen en van de chips afblijven (dat is volgens mij mijn enige zwakte) Ik weet dat het gezonder is, dat moet toch reden genoeg zijn?
  • Ik wil Portugees leren. Na twee jaar les gebruik ik nog steeds mijn vertaalapp terwijl ik weet dat mij dat op langer termijn niet helpt. Ik wil heel graag communiceren in het Portugees met mijn vriendin zonder app.

  De wil is er, nu nog de weg. Best stom dat we dit niet gewoon doen. Want als we hard werken en er gewoon voor gaan, moet dit lukken. Zo pak ik altijd elke uitdaging aan. Ik besluit dat ook te doen voor deze privé uitdagingen.  

  Feiten

  Hoe hard je de feiten ook wilt verdraaien, feiten zijn feiten.

  • Ik zou bijvoorbeeld heel graag nog eens bij mijn moeder willen zijn. Maar mijn moeder is al 9 jaar overleden. Hoe graag ik het ook wil. Feit blijft dat dit niet gaat gebeuren.
  • De wet is ook een feit. Verdraaien heeft geen zin.  Het zijn regels ter bescherming van elkaar. Je kunt je er maar beter aan houden om niet in de problemen te komen.

  Werkgevers ondersteunen

  Ik wil heel graag werkgevers ondersteunen om op een goede manier om te gaan met deze wettelijke feiten. De wetgeving kan soms best ingewikkeld zijn en lijkt niet altijd logisch. Of je nu 1 of 500 medewerkers hebt, de wet blijft gelijk. En als werkgever kun je nu eenmaal niet alles weten.

  Jouw werknemers zijn beschermd en jij behoort je werknemers volgens de wet te behandelen en te belonen. Daar ben jij als werkgever verantwoordelijk voor. Is alles fiscaal goed geregeld? Zijn de contracten wettelijk correct?

  Ik denk graag met je mee in het vinden van oplossingen die passen binnen de wetgeving. Dit kan al vanaf 1 werknemer.  

  Samenwerken

  Waar wij echt blij van worden is samenwerken met een boekhouder of accountant. Voor een boekhouder of accountant is het echt niet te doen om de salarisadministratie er ‘maar bij te doen’. Het is een vak apart.

  Het is goed dat steeds meer boekhouders en accountants dit inzien en met ons gaan samenwerken. Alles voor het beste resultaat voor jou als klant.

  Gelukkig zonder boetes

  Wij zijn laatst een samenwerking aangegaan met een accountantskantoor waarbij de salarisadministratie ‘erbij werd gedaan’. Met veel geluk kan dit goed gaan. We hebben veel fouten moeten corrigeren en hebben de salarisadministratie voor de klant naar een hoger niveau getild. Gelukkig nog zonder boetes.

  Laten we de veranderingen aanpakken

  Veranderen voelt als vervelend maar vaak zijn veranderingen juist goed.

  Ik ga elke dag een uur lopen, neem de trap, fiets naar mijn werk, laat de chips staan en werk serieus (zonder app) aan mijn Portugese lessen. En ik merk door deze serieuze aanpak dat er al verandering ontstaat. Weg met de excuses. Ik kijk nu al uit naar de ontmoeting met mijn Portugese vriendin.

  Ben jij ook toe aan een hoger niveau van je salarisadministratie?

  Wil jij niet langer de salarisadministratie ‘erbij doen’ en zie je in dat het anders kan? Dat het beter en gemakkelijker kan?

  Er komen nog veel veranderingen in de wet aan voor 2020. Bereid je daar goed op voor! Laat ons je helpen.

  Wij zijn specialisten in het voeren van een correcte salarisadministratie en zijn op de hoogte van alle wetgeving daarover.

  Neem gewoon even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Waar een wil is….

error: Content is protected !!